Normal_rss_entry-187637

Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht al ruim 6,1 miljoen euro voor kankeronderzoek opgehaald. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt in een bomvol cultureel centrum Den Dolder in zijn woonplaats Waspik. Hij werd daar gehuldigd voor het volbrengen van de Elfstedenzwemtocht. Vorig jaar haalde hij met zijn zwemtocht 5 miljoen euro op.

De langeafstandszwemmer repte van een voorlopige eindstand. Hij zei dat mensen nog altijd kunnen doneren.

Het eerbetoon aan de langeafstandszwemmer was om 18.00 uur begonnen met een rondrit voor Van der Weijden en zijn gezin. Veel mensen langs de route hadden vlaggetjes bij zich of droegen borden met teksten als 'Goed gedaan Maarten' en 'Maarten je bent een topper'. Ook zongen ze 'Maarten bedankt!'.

195 kilometer

"Ik vind het heel gezellig. Iedereen zingt voor mij in mijn eigen dorp en dan is het ook nog mooi weer", zei Van der Weijden vanuit de auto tegen Omroep Brabant. "Het voelde een beetje als Koningsdag."

Van der Weijden had zijn Elfstedenzwemtocht maandagavond voltooid. Na 195 kilometer door de Friese wateren kreeg de 38-jarige zwemmer onder enorme belangstelling in Leeuwarden zijn elfde en laatste stempel.

Het was de tweede keer dat hij de tocht zwom om geld voor kankeronderzoek op te halen. Vorig jaar strandde hij na 163 kilometer in Birdaard.

Door: ANP