Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek_zwart

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft vorig jaar bijna 50 procent meer acute meldingen ontvangen dan in 2017. Het gaat om slachtoffers die binnen zeven dagen na een aanranding of verkrachting hulp zochten bij het CSG. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2018 van het CSG die deze week zijn gepubliceerd, zo meldt huiselijkgeweld.nl. 

In 2018 hebben zich in totaal 3.250 slachtoffers gemeld bij het Centrum Seksueel Geweld, tegenover 2.624 slachtoffers in 2017. In de helft van de gevallen ging het om seksueel geweld korter dan 7 dagen geleden, in de andere helft van de meldingen ging het om seksueel geweld van langer geleden. Vergeleken met 2017 steeg het aantal acute slachtoffers met maar liefst 49 procent. 31 procent van de slachtoffers was minderjarig.

Chatfunctie

Om de drempel om hulp te zoeken te verlagen, lanceert het CSG deze week een eigen chatfunctie. Via deze chat kunnen slachtoffers in de avond en nacht (anoniem) chatten met speciaal getrainde hulpverleners. De chat is te bezoeken via de website van het CSG.

Door: Nationale Zorggids