Normal_msz_test_bloedmonsters_politie_2

In het kader van de wegenverkeerswet en de wet op middelengebruik bij geweldplegers onderzoekt het Maasstad Ziekenhuis sinds kort dagelijks bloedmonsters voor de politie. Het zijn onder meer bloedmonsters van deelnemers aan het verkeer die positief getest zijn op alcohol en drugs en boven de geldende limieten uitkomen. Dit meldt Maasstad Ziekenhuis. 

De bloedmonsters worden voor nader onderzoek naar het laboratorium van het Maasstad Ziekenhuis gebracht. “Ze komen van verschillende politieteams. De ene dag zijn het er meer dan zestig, de andere dag twintig,” zegt Tessa Bosch, medisch manager klinische farmacologie & toxicologie van het MaasstadLab. Nadat het bloed getest is, worden de rapporten naar de politie gestuurd.

Aanbesteding

De opdracht werd verkregen via een Europese aanbesteding van het Nederlands Forensisch Instituut, die het Maasstad Ziekenhuis in september vorig jaar vol trots binnenhaalde. De looptijd is twee jaar. “Het is veel werk, maar we zijn erg blij met deze nieuwe klant,” aldus Tessa Bosch.
 
De politie heeft Nederland onderverdeeld in drie percelen. Het MaasstadLab verzorgt de bloedanalyses in perceel Noord- en Oost-Nederland en Rotterdam. De bloedmonsters van de andere percelen gaan naar twee laboratoria in België en Duitsland.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Maasstad Ziekenhuis