Normal_internet__pc__muis__computer__ict

Zowel in Nederland als in het buitenland wordt veel gesurft naar de website over de eikenprocessierups. Het gaat met name om toeristen en expats in Nederland, die willen weten wat de rups doet en hoe klachten voorkomen kunnen worden. De vraag waar de meeste mensen op zoeken is of zij veilig onder de bomen kunnen fietsen of picknicken. Dit meldt NOS.

De website Processierups.nu, die gebouwd is in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, wordt vanuit 109 landen bezocht. Ook de buitenlandse pers en wetenschappers zijn geïnteresseerd is de rupsen die in grote delen van Nederland leiden tot veel klachten zoals jeuk en zwellingen. Op de website staat veel algemene informatie over de rups en wat de brandharen voor klachten kunnen geven.

In Zuid-Frankrijk en Italië is een vergelijkbare rups aanwezig. Het gaat daar om de dennenprocessierups, die ook voor veel jeuk zorgt. Wanneer de brandharen rondom een recreatieplas in het water vallen, kan dit ook voor jeuk zorgen. De dennenprocessierups heeft nog meer brandharen dan de eikenprocessierups en maakt zijn optocht naar Nederland.

Door: Nationale Zorggids