Normal_rss_entry-193298

Het gerechtshof in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak van het fatale ongeval dat een 54-jarige vrouw uit Rockanje in 2014 heeft veroorzaakt. Door het ongeluk in Hellevoetsluis kwamen een 29-jarige man en 23-jarige vrouw uit Polen om het leven. Een epilepsieaanval van de vrouw is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeval.

De advocaat-generaal zei twee weken geleden dat het ongeluk Julia H. strafrechtelijk niet aan te rekenen valt door haar hersenletsel, in 1992 veroorzaakt door de trap van een paard. Echter, dat ze na het ongeluk weer in de auto stapte en loog om haar rijbewijs na een eerdere invordering weer terug te krijgen, valt haar volgens hem wel aan te rekenen. Daarom eiste hij een werkstraf van 100 uur en een maand voorwaardelijke celstraf tegen haar. Ook vroeg hij om de maximaal mogelijke rijontzegging van zeven jaar.

Hoger beroep

H. was begin vorig jaar door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot twee jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. De straf was veel zwaarder dan de eis van zes maanden. H. was tegen de uitspraak in beroep gegaan.

De vrouw had in de jaren voorafgaand aan het fatale ongeluk al acht auto-ongelukken veroorzaakt, waarbij waarschijnlijk epilepsie ook een rol speelde. Toch stapte ze iedere keer weer in de auto. Ook na het ongeluk, ondanks dat haar rijbewijs was ingenomen, reed ze weer.

Door: ANP