Normal_onderzoek_kweek_virus_bacterie

Omdat er onlangs bij twee patiënten in het Diakonessenhuis in Utrecht de VRE-bacterie is vastgesteld, nodigt het ziekenhuis andere patiënten die vanaf 19 juni op een bepaalde afdeling hebben gelegen uit voor een contactonderzoek. Dit meldt Skipr. 

Ook benadert het Diakonessenhuis patiënten die op andere afdelingen hebben gelegen, omdat de twee besmette patiënten daar mogelijk een bezoekje aan hebben gebracht. Andere ruimten in het Utrechtse ziekenhuis zijn grondig schoongemaakt.

De Vancomycine-resistente enterokok is een darmbacterie die niet behandeld kan worden met gangbare antibiotica, omdat het daartegen resistent is. De enterokok is een darmbacterie die bij gezonde mensen ongevaarlijk is. Bij ernstig zieke patiënten kan de bacterie een infectie veroorzaken waarvoor behandeling met antibiotica noodzakelijk is. Reageert deze bacterie niet op de behandeling met antibiotica die gewoonlijk wordt voorgeschreven voor enterokokken, dan spreekt men van VRE. Infecties veroorzaakt door de VRE-bacterie zijn moeilijk te behandelen. 

Door: Nationale Zorggids