Normal_geld__stapel__munten

Op zondag 1 september is de 70ste collecteweek van KWF Kankerbestrijding van start gegaan. Ruim achthonderd collecteteams, bestaande uit 80.000 vrijwilligers, halen van 1 tot en met 7 september geld op voor kankerbestrijding. De opbrengst komt ten goede aan het voorkomen van kanker, meer kankeronderzoek en een beter leven voor mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest. Dit meldt KWF. 

Uit cijfers van het Integraal Kankercentrum Nederland blijkt dat in 70 jaar tijd, sinds de oprichting van KWF, de overlevingskans van kanker gestegen is van 25 procent naar 65 procent. Dat is positief, zegt KWF, maar jaarlijks overlijden nog steeds 45.000 mensen aan kanker; dat maakt dat kanker doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland.

Speciale munt

Prinses Beatrix, beschermvrouwe van KWF, sloeg op 31 augustus in het bijzijn van collectanten, patienten en onderzoekers een speciale KWF-Munt. Dit gebeurde in de Koninklijke Munt in Utrecht, op de geboortedag van Koningin Wilhelmina. Met een gift van de Nederlandse bevolking heeft zij in 1949 KWF opgericht.

Collectebonanza 

NPO Radio 2 steunt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september de Collecteweek met 'NPO Radio 2 - 100 uur voor KWF'. Onder aanvoering van DJ Rob Stenders maken alle DJ’s op de publieke radiozender 100 uur radio voor KWF.

Door: Nationale Zorggids