Normal_martiniziekenhuis-plaatsen-mri-2

Vanochtend kreeg het Martini Ziekenhuis zijn nieuwe MRI-scanner geleverd. Het zes ton wegende apparaat werd met behulp van een hijskraan via een gat in de gevel op zijn plek gezet. De komst van de nieuwe MRI-scanner betekent een flinke vergroting van de capaciteit en dus een kortere wachttijd voor patiënten. Deze MRI-scanner is voorzien van de nieuwste software. Met dit apparaat is het mogelijk om zeer gedetailleerde beelden van het menselijk lichaam te maken. Dat helpt de arts om beter en sneller de juiste diagnose te kunnen stellen, aldus Martini Ziekenhuis. 

Groei vraagt om uitbreiding

Bestuursvoorzitter Hans Feenstra: "De vraag naar goede diagnostiek in het Martini Ziekenhuis groeide de afgelopen jaren. We ontvangen nu per jaar bijna 200.000 patiënten op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren verder groeit. De druk op onze bestaande onderzoeksapparatuur neemt daardoor toe. We kiezen dan ook heel bewust voor deze uitbreiding." Na installatie en testen is de MRI-scanner vanaf medio oktober 2019 in gebruik. 

Uitbreiding onderzoeksapparatuur

Naast de nieuwe MRI-scanner krijgt het Martini Ziekenhuis komende maand ook een nieuwe CT-scanner. Ook dit apparaat is medio oktober 2019 operationeel. Met de komst van de nieuwe CT – en MRI-scanner beschikt het Martini Ziekenhuis over drie exemplaren van elk apparaat. 

Door: Nationale Zorggids
Foto: Martini Ziekenhuis