Normal_normal_detergent-4073138_960_720

Deze week start de online vervolgcampagne die de aandacht vestigt op de nieuwe website waarzitwatin.nl. Inmiddels staan er ruim vijftig producten en 120 chemische stoffen op de website en dat worden er nog meer. Consumenten kunnen hier opzoeken hoe ze op een juiste manier met chemische stoffen kunnen omgaan die in alledaagse producten zitten. Waarzitwatin.nl biedt toegankelijke informatie aan consumenten. De website is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, het RIVM en VeiligheidNL, zo meldt RIVM. 

Wist je bijvoorbeeld dat in een kwart van de ballonnen te veel nitrosamines zitten? Op waarzitwatin.nl wordt uitgelegd waar ballonnen van gemaakt worden en welke chemische stoffen zorgen voor een leuke kleur en elasticiteit. Ballonnen worden vooral van latex gemaakt. Bij het maken van latex kunnen nitrosamines ontstaan. Dit zijn kankerverwekkende stoffen. Daarom worden er strenge eisen aan de hoeveelheid nitrosamines in ballonnen gesteld. Op waarzitwatin.nl staat hoe je veilig met ballonnen om kunt gaan. Gebruik bijvoorbeeld een ballonnenpomp. 

SPECIALE AANDACHT VOOR ZWANGERSCHAP EN ALLERGIE

Speciale aandacht heeft de site voor situaties waarin een vrouw zwanger is of waarin ouders twijfelen over wat goed is voor een kind. Zo vertelt de site wat er in luiers zit, of je babykleertjes moet wassen en of je wel of niet mag schilderen als je zwanger bent. Ook is er speciale aandacht voor mensen met een allergie. Zo kunnen zij bijvoorbeeld rekening houden met de inhoud van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen en een bewuste keuze maken.

Door: Nationale Zorggids