Normal_normal_hond_bed

Medisch Centrum VieCuri in Venlo start op Dierendag met een primeur: huisdieren mogen hun baasjes komen opzoeken in het ziekenhuis Het zal eerst gaan om een proef op de afdelingen Orthopedie en Longgeneeskunde. Dit meldt Metro. 

Lonfunctie-analist Marisca Lubasik zag een filmpje over een zieke jongen in Canada die zijn hond graag wilde zien. Dankzij een paar proactieve medewerkers kon dat uiteindelijk ook en het jongetje begon zich daardoor beter te voelen. Lubasik wist haar collega’s in VieCuri over te halen voor een proefperiode in het Nederlandse ziekenhuis. 

Positief effect huisdier 

“Het bezoek van een huisdier zorgt voor een steuntje in de rug. Het uiteindelijk doel is alle patiënten van VieCuri de mogelijkheid bieden hun huisdier tijdens het ziekenhuisverblijf te ontmoeten. Uit onderzoek blijkt dat het ontmoeten van een dier binnen de zorg een positief effect kan hebben bij de behandeling.”

Huisdieren mogen niet zomaar op bezoek komen. De behandeld arts moet vooraf akkoord geven en begeleiding van de huisdieren gebeurt door verpleegkundigen die zijn aangesteld als huisdiervrijwilligers. 

Door: Nationale Zorggids