Logo_prinses-beatrix-spierfonds-logo

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft 35.970,35 euro opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dit meldt het Prinses Beatrix Spierfonds.

Chantal Luijendijk, fondsenwerver Acties & Events bij het Prinses Beatrix Spierfonds, nam samen met Annemarie Verbunt de cheque in ontvangst bij het filiaal van Dirk van den Broek in Roosendaal.  “We zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze geweldige statiegeldactie. Al voor het zevende jaar op rij zet Dirk van den Broek en zijn klanten zich in voor mensen met een spierziekte. Geweldig! Dank aan alle mensen die hun statiegeldbonnetje hebben gedoneerd!” Supermarktmanager Henk Geluk: “Dirk staat midden in de samenleving. Niet alleen wij, maar ook al onze klanten dragen dit goede doel dan ook een warm hart toe. Daar ben ik trots op.”

Gezicht van de campagne

Het gezicht van deze landelijke statiegeldactie is de 4-jarige Romy. Zij heeft de zeldzame erfelijke spierziekte SMA. Bij SMA worden de spieren steeds zwakker tot mensen uiteindelijk verlamd raken. Hoe jonger iemand is als de eerste symptomen verschijnen, hoe ernstiger de ziekte is.

Priscilla, de moeder van Romy vertelt: “Romy was een stralende baby, maar ze lag veel stil en kon haar hoofdje niet optillen. Ze heeft met zes maanden nog even los gezeten. Toen wisten we nog van niets, ook al vond ik haar wel slapjes.” Een half jaar later, toen Romy 1 jaar oud was, kregen haar ouders te horen dat ze SMA heeft. “We zijn blij dat Dirk van den Broek aandacht geeft aan de strijd tegen spierziekten. En we zijn vereerd dat Romy dit jaar het gezicht is van deze landelijke actie! Zo draagt ze zelf ook bij aan de strijd tegen spierziekten.”

Over het Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al meer dan 60 jaar in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het is hun doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Dit kan gedaan worden dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Door: Nationale Zorggids