Normal_rss_entry-203048

Jochem Myjer speelt dinsdag een benefiet voor de stichting die hij opzette met zijn vrouw Marloes. Wakker Worden Wakker Worden zet zich in voor mensen met de slaapziekte narcolepsie, waaraan Myjers dochter Limoni ook lijdt. In het AD vertelt de komiek hoe hij de ziekte bij zijn dochter ervaart.

"Ze kreeg Xyrem, dat is medicinale GHB. Maar in feite die partydrug waarmee je een olifant kunt platleggen", vertelt Myjer over de aanpak die hij en zijn vrouw kozen. "Ze neemt nu dagelijks drie medicijnen. Om half tien 's ochtends, om half één 's nachts en nog eens om half vier in de nacht." Ook al is Limoni volgens hem een geweldige, slimme en sociale meid, ze zal altijd een 'zorgenkindje' blijven. "GHB heet niet voor niets de rape-drug. Je bent niet wakker te krijgen. Wat als ze later studeert en er breekt brand uit? Of iemand komt haar kamer binnen... Daar denk je als ouders wel over na."

Onderzoek naar narcolepsie 

Toch ziet Jochem het als zijn verantwoordelijkheid als vader van een dochter met narcolepsie en publiek figuur om iets te doen voor andere mensen met de ziekte. Daarom gaat hij het podium van het Nieuwe Luxor in Rotterdam op, om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar narcolepsie. "Maak de kaartjes iets duurder, dan hebben we een startkapitaaltje."

Door: ANP