Normal_normal_epilepsiefonds_night_walk_2019__promotiebeeld_

Op zaterdag 2 november 2019 organiseert het Epilepsiefonds de Epilepsie Night Walk. Honderden wandelaars lopen vanaf De Landgoederij in Bunnik de schemerende herfstavond tegemoet. Door zich te laten sponsoren, halen ze geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie. Dit meldt het Epilepsiefonds.

Iedereen kan deelnemen aan de Epilepsie Night Walk, van jong tot oud en met of zonder epilepsie. Samen zet iedereen zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek.

INVLOED OP HET DAGELIJKS LEVEN

Nog steeds leven 120.000 Nederlanders met een vorm van epilepsie, niet wetende wanneer de volgende aanval om de hoek komt kijken. Dit heeft een enorme impact op het dagelijks bestaan. Mensen met epilepsie durven soms niet meer in hun eentje naar de supermarkt, uit angst om daar een aanval te krijgen, en ook op het werk kan het voor veel problemen zorgen. Het zijn allemaal aspecten van epilepsie die bij veel mensen onbekend zijn, zo stelt het Epilepsiefonds. Met het wandelevenement wil de organisatie dan ook niet alleen geld ophalen maar ook aandacht vragen voor de onderbelichte aandoening epilepsie.

SPROOKJESACHTIGE KASTELEN

Tijdens de Night Walk zullen er mooie verhalen worden gedeeld en zal er op een unieke manier kennisgemaakt worden met de natuur. De routes lopen rondom de Kromme Rijn met sprookjesachtig verlichte kastelen, buitenplaatsen, kersenboomgaarden en knotwilgen. Ook zijn er unieke dingen te beleven tijdens de route, zoals sterrenkijken of een nachtelijke toespraak van een boswachter. Deelnemers kunnen 3, 6, 10 of 15 kilometer wandelen.

Voor alle informatie, inschrijving en sponsoring, zie de website van de Epilepsie Night Walk.

Door: Nationale Zorggids