Normal_miljuschkanightwalk

Zaterdag 2 november vond de tweede editie van de Epilepsie Night Walk plaats. Vanuit de Landgoederij in Bunnik liepen meer dan 430 mensen de nacht tegemoet. Zij werden hiervoor gesponsord door familie en bekenden en haalden zo geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar epilepsie. Dit meldt het Epilepsiefonds. 

Nighwalk geopend door Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen opende de Epilepsie Night Walk. De presentatrice en televisiekok heeft heeft een dochter met epilepsie, dus weet uit eigen ervaring hoeveel invloed de aandoening op het leven van iemand met epilepsie en de omgeving heeft. Omdat de ziekte op dit moment nog niet te genezen is, betekent de diagnose in veel gevallen een leven met onzekerheid.

Invloed op het dagelijks leven

Nog steeds leven 120.000 Nederlanders met een vorm van epilepsie, niet wetende wanneer de volgende aanval komt. Op elk moment een aanval kunnen krijgen, heeft enorme invloed op het dagelijks leven. Een bezoek aan de supermarkt, koken, sporten of fietsen: gewone dingen zijn ineens niet meer vanzelfsprekend bij de onvoorspelbaarheid van zo’n aanval.

Wetenschappelijk onderzoek

De sponsorloop heeft een totaalbedrag van 78.641 euro opgehaald waarmee wetenschappelijk onderzoek gesubsidieerd wordt. Het Epilepsiefonds gelooft dat de oplossing voor epilepsie uiteindelijk uit wetenschappelijk onderzoek zal komen.

Door: Nationale Zorggids
Foto: Epilepsiefonds