Normal_ambulance_3

De haven van Ameland krijgt er waarschijnlijk een ambulancepost bij. Op 11 november zal de raad over het plan stemmen. De ambulancepost staat momenteel aan de Ballumerweg in Nes maar deze blijkt te klein. Voor het toezeggen van de ambulancepost naast de veerdam leken alle raadsleden welwillend. Dit meldt Leeuwarder Courant.

De plannen voor een nieuwe ambulancepost lopen al een tijd maar tot overeenkomst is het nog niet eerder gekomen. Het vorige college wilde de post bij het vliegveld creëren maar dat lijkt volgens het huidige college niet haalbaar. Dit zou te maken hebben met het feit dat de ambulancepost precies in de zichtlijnen van het vliegveld en de verkeerstoren zou komen te staan.

Op de plek bij de veerdam zijn geen problemen met de bouw van een nieuwe post. Momenteel staan er een aantal kassen, die moeten wijken voor de post. Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is al eigenaar van het perceel. Er worden geen problemen verwacht in de verkeersveiligheid door de komst van de ambulancepost op die locatie. Op 11 november wordt een besluit genomen over het verplaatsen van de ambulancepost op Ameland.

Door: Nationale Zorggids