Normal_rss_entry-205981

Schoonmaakbedrijf CSU had vleeswarenfabrikant Offerman voorstellen gedaan om de schoonmaak van de door listeria besmette fabriek beter schoon te maken, maar daar is het bedrijf nooit op ingegaan. Dat bevestigt CSU na berichtgeving door De Telegraaf.

Offerman moest de locatie in oktober stilleggen in verband met een listeriabesmetting. Meerdere mensen waren ziek geworden na het eten van besmet vlees. Drie hiervan overleefden dit niet en een vrouw kreeg een miskraam.

CSU werd in november 2018 schoonmaker van de bewuste fabriek in Aalsmeer, na overname van schoonmaakactiviteiten van een ander bedrijf. De schoonmaker zegt nooit geweten te hebben dat sprake was van extra toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en dat er extra inspecties werden gedaan.

Einde samenwerking

Wel kwam CSU met meerdere voorstellen om het reinigingswerk bij de verouderde fabriek te verbeteren. Toen het bedrijf daar niet op inging, probeerde CSU de relatie met Offerman te beëindigen. De schoonmaker stopte uiteindelijk in september dit jaar bij Offerman. Dat was enkele weken vóór de bekendmaking van de listeriabesmetting.

Offerman was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Door: ANP