Normal_rss_entry-210498

Ruim honderd gemeenten zetten zich actief in voor een rookvrij beleid, maakte de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zaterdag bekend na onderzoek. Dat aantal moet volgend jaar volgens de antirookclub meer dan verdubbelen tot 250.

De betreffende gemeenten maken zich hard om onder meer kinderboerderijen, schoolpleinen, sportclubs, buitenzwembaden, speeltuinen en pretparken rookvrij te maken. "De maatschappelijke beweging om te komen tot een rookvrije generatie krijgt ook op lokaal niveau steeds meer vorm", aldus de alliantie.

De ANR is een samenwerkingsverband van organisaties die als doel hebben dat er niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Zij willen dat er een generatie kinderen opgroeit die op geen enkele manier meer in aanraking komt met roken. Initiatiefnemers zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Het draagvlak onder de Nederlands bevolking voor een rookverbod op locaties waar kinderen komen is volgens de organisatie groot en de afgelopen jaren duidelijk gestegen.

Door: ANP