Normal_afvallen

Snel afvallen is altijd fijn. Zeker als je rond de feestdagen probeert af te vallen, is het extra lastig. Je wordt verleid door allerlei heerlijke etenswaren en snoepgoed. Veel mensen willen dan na de feestdagen zo snel mogelijk weer afvallen. En wie weet lukt dat met deze 4 tips!

1. Verander je drinkpatroon

 
Ook light-dranken en kunstmatige zoetstoffen in dranken hebben slechte invloed als je wilt afvallen. Neem je bijvoorbeeld een glas Cola Zero, dan proeft het wel zoet door de zoetstoffen. Je lichaam dénkt dat er suiker aankomt, maar dat komt niet. Het gevolg is dat je lijf van slag raakt en een nog sterkere behoefte aan suiker krijgt. Zowel dranken met als zonder suiker zijn dus niet slim als je wilt afvallen. Je drinkt beter water of thee (natuurlijk zonder suiker!).
 

2. Speciale tabletten

 
De meeste mensen geloven niet zo in wondermiddelen om af te vallen. Toch kun je goed afvallen met behulp van tabletten. De werking van deze middelen is vrij eenvoudig. De pil bestaat uit plantaardige vezels, genaamd glucomannan, die in de maag veel vocht opnemen. Daardoor wordt de maag gevuld en heb je dus minder honger als je gaat eten. Je kunt deze tabletten vinden bij Wellvita.
 

3. Leid jezelf af

 
Eten is heel vaak een prettige gewoonte, die vaak ongemerkt verloopt. De meeste mensen geven aan dat ze de meeste tussendoortjes eten wanneer ze voor de tv zitten of een boek lezen. Je hebt dan je handen vrij en kunt rustig eten. Het is daardoor slim om goede afleiding te zoeken, zodat je minder gaat eten. Het liefst iets dat je met je handen doet (desnoods een spelletje op je telefoon), zodat je niet ongemerkt eten in je mond kunt schuiven.

 

4. Volg een voedingsrijk dieet 

 
Door te diëten hopen veel mensen om snel van de overtollige kilo’s af te komen, maar erg gemakkelijk is dit niet. De mogelijkheden om een dieet te volgen zijn echter steeds beter vol te houden. Zo bestaat er een soep-dieet, waarbij je alleen soepen mag eten. Je krijgt hierbij de nodige vitaminen en voedingsstoffen binnen, ervaart minder ‘honger’, en verliest ook nog eens gewicht. Een crashdieet wordt niet aangeraden. Dat zorgt er misschien voor dat je snel gewicht verliest, maar na het dieet komen de meeste mensen weer snel aan (het jojo-effect).
 
Snel afvallen is een groot streven van veel mensen. Toch lukt het helaas lang niet iedereen. En bovendien zijn ook niet alle methoden even gezond. Het is vaak beter om in een wat rustiger tempo af te vallen, want dan is het gewichtsverlies vaker blijvend. Wil je toch snel afvallen, dan helpen deze 4 tips.