Hyacintenactie voor jongeren met kanker

Met een hyacintenkraam in 22 ziekenhuizen vragen zorgverleners, jongvolwassenen met kanker (ook wel AYA’s: adolescents and young adults with cancer), en vrijwilligers vandaag een bijdrage voor betere zorg. Ook bij filialen van Ranzijn Tuin & Dier zijn de komende weken hyacinten voor AYA. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker binnen het AYA Zorgnetwerk. Voor de zesde keer organiseert het AYA Zorgnetwerk samen met de Nederlandse hyacintenkwekers deze hAYAcintenactie. Dit meldt het AYA Zorgnetwerk.

Leeftijdspecifieke zorg voor jonge mensen met kanker

 
Het AYA Zorgnetwerk biedt leeftijdsspecifieke zorg die de medische behandelingen onlosmakelijk laat samenvallen met psychosociale zorg, direct vanaf de diagnose en tot ver daarna. Zorg waarin gekeken wordt naar de gehele mens en niet alleen naar de ziekte, en waar ruimte is voor alle ‘normale vragen in een abnormale situatie’ die op je pad komen als je jong bent en kanker krijgt.
 

Hyacintenactie

 
Zorgverleners, AYA's en medewerkers van Roche verkopen in de hal van het ziekenhuis kleurrijke hyacinten voor vier euro per bosje. Je vindt ze vandaag tussen 09:00 en 14.00 bij de volgende ziekenhuizen verbonden aan het AYA Zorgnetwerk:
 
Amsterdam UMC, Locatie AMC en VUmc, Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam, St. Antonius ziekenhuis, Nieuwegein en Utrecht, Noordwest Ziekenhuisgroep locaties Alkmaar en Den Helder, LUMC in Leiden, Maastricht UMC+, ETZ locatie Elisabeth in Tilburg, UMCG, Groningen, UMC Utrecht, Jeroen Bosch Ziekenhuis ‘s Hertogenbosch, Rijnstate Arnhem, Spaarne Gasthuis, HoofddorpHMC Leidschendam, HAGA ziekenhuis, Den Haag, Deventer Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente in Enschede, Isala Zwolle, Tergooi, Hilversum, Radboudumc Nijmegen.
 
Bol-op-pot kweker HL.Hogervorst en tuin- en dierspecialist ‘Ranzijn Tuin & Dier’ nemen sinds vorig jaar deel aan de actie, samen met Flowerboost, Multiflora en Floria Media. Dankzij deze samenwerking is de HAYAcinten actie dit jaar voor de tweede keer buiten de ziekenhuizen te vinden. Van 25 januari tot 9 februari 2020 biedt Ranzijn bol-op-pothyacinten te koop aan waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.
 
Bij dertien filialen van tuin- en dierspecialist Ranzijn Tuin & Dier vindt u van 25 januari tot en met 9 februari prachtige bol-op-pothyacinten, speciaal samengesteld voor AYA. Deelnemende filialen van Ranzijn Tuin & Dier: Aalsmeer, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Bovenkarspel, De Bilt, Delft, Leiderdorp, Nieuw-Vennep, Sneek, Spijk, Velserbroek en Zaandam.
 
Door: Nationale Zorggids