Nederlanders uit Wuhan landen op Eindhoven

Vier Nederlanders en twee Chinese familieleden zijn zondagmiddag op vliegbasis Eindhoven aangekomen met een vlucht uit het Chinese Wuhan. Ze maakten deel uit van een groep die vanuit de stad waar het coronavirus uitbrak naar Londen is gevlogen. Vervolgens gingen ze via Berlijn en van daaruit vlogen ze samen met twee Belgen met een transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht naar Eindhoven, staat op de website van de Rijksoverheid.

De Nederlandse evacués en hun familie zijn vorige week niet meegereisd met een andere vlucht. Een aantal van hen meldde zich later pas bij de ambassade, anderen konden vanwege persoonlijke omstandigheden nog niet mee, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor zover bekend zijn er op dit moment niet meer Nederlanders die terug willen.

De zondag aangekomen evacués kregen net als hun voorgangers, die een week eerder terugkwamen in ons land, een gezondheidscheck en ze gaan twee weken in quarantaine. Ze zijn op dit moment niet ziek.

Vorige week zondag keerden vijftien Nederlanders en twee Chinese partners terug uit Wuhan vanwege het coronavirus. Zij zijn allemaal ondergebracht op een plek waar ze in afzondering zitten. Gezondheidsdienst GGD houdt de mensen in de gaten.

Door: ANP