Normal_vrouwe_justitia_justitie_recht

Advocaat John Beer van Beer advocaten heeft namens een cliënte aangifte gedaan tegen fabrikant Johnson & Johnson. De Amerikaanse fabrikant maakt onder meer chirurgische bekkenbodemmatjes. In het tv-programma Radar vertelde de advocaat dat hij de fabrikant beschuldigt van het opzettelijk op de markt brengen van een voor de gezondheid schadelijk product en het verzwijgen van het schadelijke karakter. Dit meldt Radar.

Ernstige complicaties na ingreep met bekkenbodemmatje

Bekkenbodemmatjes zijn kunststof implantaten die gebruikt worden om een verzakking in de bekkenbodem te behandelen. Het implantaat wordt permanent vastgezet in het lichaam en is daardoor bijna niet meer te verwijderen. Tussen 2009 en 2012 ontving de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd veel meldingen over ernstige complicaties na ingrepen met deze bekkenbodemmatjes. Sindsdien mogen alleen erkende specialisten de matjes nog plaatsen en alleen als andere behandelingen niet werken.

Aangifte tegen fabrikant

Onlangs heeft een rechter in Amerika de fabrikant van de bekkenbodemmatjes, Johnson & Johnson,  veroordeeld tot een boeten van 344 miljoen dollar. De zaak is een juridische doorbraak voor vrouwen die behandeld zijn met het matje. De rechter oordeelt dat de fabrikant de risico’s van het matje bewust geheim heeft gehouden. Artsen en patiënten zijn door het bedrijf misleid en voorgelogen.

De uitspraak van de Amerikaanse rechter is voor advocaat Beer aanleiding om ook in Nederland aangifte te doen. Bekijk hier de uitzending van Radar over de aangifte tegen de bekkenbodemmatjesfabrikant.

Door: Nationale Zorggids