Normal_rss_entry-220078

Zeker dertien Nederlandse reizigers van zitten momenteel vast in een hotel op het Canarische eiland Tenerife. Een Italiaanse reiziger die in het H10 Costa Adeje Palace hotel verbleef, heeft het coronavirus opgelopen.

Zo'n duizend vakantiegangers die in het hotel verblijven, onder wie de dertien Nederlanders en meer dan honderd Belgen, mogen het hotel niet verlaten en worden getest op het virus. Zij moeten twee weken in quarantaine blijven. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit hoeveel Nederlanders er precies in het hotel zijn. Net als het RIVM raadt het de Nederlanders aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Zes Nederlanders boekten via D-reizen, vijf via Sunweb en twee via Corendon. De boekingen van D-reizen zijn ondergebracht bij TUI.
 

Complete lockdown hotel Tenerife

 
"TUI-vertegenwoordigers zijn ter plaatse en zullen contact onderhouden met onze klanten. Alle gasten is gevraagd op hun kamer te blijven. Ze worden verzorgd door het hotel. We blijven de situatie nauwlettend volgen en hebben contact met het hotel en de lokale autoriteiten", aldus TUI. Ook meldt TUI dat geplande reizen naar Tenerife naar andere hotels gewoon doorgaan.
 
Corendon zegt telefonisch contact te hebben met de gasten. "De gasten wachten in hun kamer op verdere instructies van het hotelmanagement en de Spaanse autoriteiten. Het is een complete lockdown, net zoals bij het cruiseschip."

Door: ANP