Normal_grensbord_duitsland

Het aantal mensen in de Duitse grensregio Heinsberg (Noordrijn-Westfalen) bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is opgelopen tot twintig. De autoriteiten hebben donderdagavond melding gemaakt van veertien nieuwe besmettingen, bericht de krant Rheinische Post. Dit meldt ANP.

Het gaat vooral om mensen uit de Duitse gemeente Gangelt, vlakbij Sittard in Nederland. De besmette mensen kunnen thuis in quarantaine. Ziekenhuisopname zou niet nodig zijn.
 

Coronavirus in Gangelt, bij Sittard

 
Honderden mensen zitten al in thuisquarantaine. Het gaat onder meer om zo'n driehonderd mensen die in Gangelt een carnavalsbijeenkomst bijwoonden. Daar was ook een echtpaar uit die gemeente aanwezig dat later positief testte op het nieuwe coronavirus. De 47-jarige man en zijn echtgenote van 46 worden behandeld in een ziekenhuis in Düsseldorf.
 
De autoriteiten tasten nog in het duister over de identiteit van "patiënt nul", die de 47-jarige man besmette. In de regio Heinsberg, die grenst aan de provincie Limburg, blijven scholen en kinderdagverblijven in elk geval tot maandag dicht.
 

Besmetting met corona vlakbij Kerkrade

In de Duitse plaats Herzogenrath is een geval van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Dat bevestigt de lokale overheid van de regio Aken. Herzogenrath ligt op ongeveer 2 kilometer van het Limburgse Kerkrade. Het gaat om een vrouw uit Herzogenrath die bij de carnavalsviering in Gangelt op 15 februari was, waar nog meer mensen het virus hebben opgelopen. De vrouw bevindt zich momenteel in quarantaine in haar eigen huis.

Door: ANP