Contacten Beatrixziekenhuis testen negatief

De eerste vier testen van mensen die direct contact hebben gehad met de door het nieuwe coronavirus besmette vrouw in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zijn negatief. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis in het NOS Radio 1 Journaal laten weten. Het gaat om drie medewerkers van het ziekenhuis en een patiënte die ook op het intensive care heeft gelegen.

Er zijn nog tien andere mensen getest die direct contact hebben gehad met de vrouw. Deze resultaten zijn nog niet bekend. Er worden ook nog mensen gecontroleerd in de ring er om heen. Het is niet precies bekend om hoeveel mensen dat gaat. Volgens een woordvoerster zijn dat er tientallen.

De tijdelijke opname- en bezoekersstop van het ziekenhuis blijft nog van kracht, aldus de zegsvrouw.

Burgemeester Gorinchem: we waren goed voorbereid

Burgemeester Reinie Melissant-Briene van de gemeente Gorinchem zei zondag dat ze goed was voorbereid op de komst van het coronavirus. "Het was niet de vraag of, maar wanneer het zou komen." Melissant hoorde zaterdagavond laat over de 49-jarige vrouw uit het Brabantse Nieuwendijk. Die had een week in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gelegen, waarna ze naar het Erasmus MC in Rotterdam werd vervoerd. Pas daar bleek de besmetting. Uiteindelijk heeft het ziekenhuis in samenspraak met het RIVM besloten tot een opname- en bezoekersstop.

Via de veiligheidsregio onderhoudt de burgemeester contact met omliggende gemeenten en andere instanties, waaronder de GGD en het RIVM. 
 
Door: ANP