Normal_rss_entry-221759

In Nederland is voor het eerst iemand overleden die besmet was met het nieuwe coronavirus. Een 86-jarige man die opgenomen was in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam is vrijdag gestorven, meldt het RIVM.

De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend.

Update 06/03/2020, 13.15 uur: Zelfs is niet duidelijk of de man misschien nog recent in Italië is geweest. Het RIVM zegt dat hij is overleden "aan de gevolgen van een infectie met het nieuwe coronavirus". Nadat duidelijk was geworden dat de patiënt de daaraan gerelateerde ziekte COVID-19 had, is hij in isolatie verzorgd.

Contactenonderzoek GGD

"Het ziekenhuis en de GGD hebben de contacten van de patiënt, zowel bezoekers als verzorgers, in kaart gebracht en gaan na of zij klachten hebben. Alle contacten van de patiënten die verkoudheidsklachten of koorts hebben, is gevraagd om thuis te blijven. Zo nodig worden zij getest", aldus het RIVM.
 
Volgens de gemeente Hoeksche Waard zijn daar twee huisartsen die met de man contact hadden nu thuis. Ze werken niet. Voor de rest van de Hoeksche Waard gelden geen bijzondere aanvullende adviezen.
 

Door: ANP