Studenten Vindicat komen op geheime locatie aan in Nederland

De circa negenhonderd Groningse studenten die skivakantie vierden in een corona-risicogebied in Sestriere in Italië, vertrekken vrijdagmiddag na de lunch naar Nederland. De ongeveer veertien bussen vertrekken in twee clusters, zegt voorman Floris Hamann van studentenvereniging Vindicat.

Niet iedereen komt met de bus terug, want een aantal groepsleden is op eigen gelegenheid. De bussen gaan in elk geval allemaal naar één geheime locatie in Nederland en worden daar stuk voor stuk bezocht door iemand van de GGD. Doel van dat bezoek is in de eerste plaats het geven van informatie, maar er zal ook worden gevraagd naar klachten, waarop naar bevind van zaken zal worden gehandeld. Vervolgens reizen de studenten door naar huis.

De studenten besloten donderdag om een dag eerder terug te gaan dan was gepland. Volgens Hamann niet omdat het medisch nodig is, maar om de gemoederen een beetje te bedaren. Ook vrijdag had hij nog niets vernomen van coronaverschijnselen bij leden van de groep.

De groep vertrok afgelopen zaterdag "na overleg met experts", toen in de omgeving van het reisdoel al diverse coronabesmettingen waren. Dinsdag volgde het aangescherpte advies om het noorden van Italië alleen te bezoeken als dat echt nodig is.

Door: ANP