Dodental coronavirus gestegen

Het coronavirus heeft inmiddels 213 levens geëist in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal 34 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen. Zondag steeg het dodental nog met 43.

De jongste patiënt die aan het virus overleed, was 55 jaar, de oudste 97 jaar. Volgens de gegevens van het RIVM is de gemiddelde leeftijd van mensen die aan het virus overlijden 82 jaar.

Het totale aantal ziekenhuisopnamen is in een dag met 24 procent toegenomen, tot 1230. Dat is een grotere procentuele toename dan een dag eerder, toen de stijging op 18 procent uitkwam. Een duidelijke lijn zit er niet in: zaterdag kregen de ziekenhuizen er 30 procent aan patiënten bij.

Van de in totaal 4749 mensen bij wie het virus is vastgesteld, komt ongeveer een derde uit Brabant. Besmettingen worden vooral nog vastgesteld bij mensen die er slecht aan toe zijn en in ziekenhuizen worden opgenomen en bij zorgverleners, die sneller worden getest. Het werkelijke aantal ligt hoger, maar hoeveel valt niet te zeggen.

Door: ANP