Normal_rss_entry-224999

Opnieuw zijn dinsdag tientallen coronapatiënten vanuit ziekenhuizen in Brabant naar ziekenhuizen in andere provincies gebracht. Het Regionaal Overleg Acute Zorgketen verwacht dat aan het einde van de dag negentig tot honderd patiënten zijn verhuisd. Daarmee komt het totaal aantal sinds afgelopen weekend op 310 tot 320 patiënten.

Sinds afgelopen zondag werken het ROAZ en Defensie samen om de verspreiding van Brabantse patiënten over het land te coördineren. Dat doen ze om de overvolle ziekenhuizen in Brabant te ontlasten. De cijfers zijn volgens een woordvoerder van het ROAZ "nooit 100 procent zeker, aangezien patiënten soms snel verslechteren en dan niet meer vervoerd kunnen worden".

De zegsman zei dinsdag nog niet te weten om hoeveel patiënten van de intensive care-afdelingen het gaat. Dat hoopt hij vanaf woensdag wel te kunnen.

Vooralsnog wordt de operatie vanuit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg geleid. Het ROAZ verwacht tegen het weekend een landelijk coördinatiepunt te hebben om ziekenhuizen in het hele land te kunnen ontlasten.

Door: ANP