772 nieuwe coronapatiënten in ziekenhuis, dodental stijgt naar 1039

Het aantal Nederlandse overledenen door het coronavirus is opgelopen met 175. In totaal heeft het virus in ons land nu zeker 1039 mensen het leven gekost. In totaal zijn er nu 12.595 mensen positief getest op het coronavirus, een stijging van 845 besmettingen sinds gisteren. Er zijn 722 nieuwe coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, een sterkere stijging dan gisteren toen er 507 nieuwe patiënten werden geregistreerd. Dit meldt het RIVM.

Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. En lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Het werkelijke aantal besmettingen in Nederland ligt dan ook hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt omdat niet iedereen getest wordt. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat dus ook niet terug in de statistieken.

Brabant lijkt over piek ziekenhuisopnames heen

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Door: Nationale Zorggids