Chemotherapie nu thuis mogelijk

Patiënten met kanker kunnen thuis behandeld worden met chemotherapie. Het Bravis ziekenhuis en thuiszorgorganisatie Allerzorg zijn een project gestart met thuisbehandelingen voor oncologiepatiënten. Met de nieuwe behandelvorm hopen de projectleiders dat verpleegkundigen beter kunnen beoordelen hoe het met patiënten gaat. Dit meldt Skipr.

Tot nu toe vond de behandeling van oncologiepatiënten met chemotherapie in het ziekenhuis plaats. Het project biedt uitkomst voor deze groep kwetsbare patiënten, onder wie ook veel ouderen, die vaak moeite heeft naar het ziekenhuis te komen. 

Voordelen van thuis behandelen 

Een oncologieverpleegkundige van Allerzorg of van het Bravis ziekenhuis behandelt sinds kort een aantal kankerpatiënten thuis. Dit verbetert de begeleiding. Verpleegkundigen kunnen goed zien hoe het met de patiënt gaat en hoe hij of zij met de ziekte en eventuele bijwerkingen van de behandeling omgaat. Patiënten reageren positief op het initiatief, ook omdat ze hierdoor tijdens de coronacris niet met teveel mensen in aanraking komen. Dat is wel het geval als ze naar het ziekenhuis moeten.

De oncologieverpleegkundigen van Allerzorg hebben steeds contact met het Bravis Oncologie Centrum en de behandelend specialist om de kwaliteit van de zorg te bevorderen. 

Door: Nationale Zorggids