Huisartsenpost en Thuiszorg Hotel Urmond sluiten definitief

De Huisartsenpost van het Coronacentrum Urmond sluit vanaf vrijdag 15 mei aanstaande om 17.00 uur haar deuren. Ook het Thuiszorg Hotel Urmond, dat al drie weken in stand-by-modus stond, gaat definitief dicht. De laatste (mogelijke) coronapatiënten worden op vrijdag 15 mei aanstaande gezien. Vanaf vrijdag 17.00 uur nemen de eigen huisartsen (op werkdagen) en de huisartsenposten in de regio (in de avond- en weekenduren) de zorg weer over. Dit meldt Coronacentrum Urmond.

Dat betekent dat mensen met klachten die op het coronavirus wijzen, net als voorheen, eerst telefonisch contact opnemen met hun eigen huisarts. Op werkdagen plant de huisarts vervolgens een afspraak in de eigen huisartsenpraktijk. In de avond- en weekenduren bellen patiënten in Zuid-Limburg met de eigen Huisartsenpost in Heerlen, Sittard of Maastricht.
 

Veilig naar de eigen huisarts

Nu de druk van coronapatiënten in Limburg verder afneemt, is het verantwoord om de patiënten weer bij de eigen huisarts te ontvangen. Alle huisartsen hebben daarvoor veiligheidsmaatregelen genomen, zodat niemand extra besmettingsrisico loopt.
 
Het blijft echter van belang dat patiënten eerst bellen met de eigen huisarts om een afspraak te maken.
Voorzitter Esther van Engelshoven van Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg: ”De Huisartsenpost van het Coronacentrum in Urmond heeft zijn functie voor de regio bewezen. We hebben in de afgelopen 7 weken meer dan 3000 patiënten op de Huisartsenpost gezien. Samen met de GGD stellen we al weken een duidelijke afname van de patiënten-aantallen vast.
 
Daarnaast hebben de huisartsen in de afgelopen periode zelf hun praktijken dusdanig kunnen inrichten, dat de eigen patiënten er veilig en zonder risico’s kunnen komen.
 

Thuiszorg Hotel ook definitief dicht

Het Thuiszorg Hotel van het Coronacentrum Urmond werd drie weken geleden al in stand-by-modus gezet en zal nu ook definitief haar deuren sluiten. Voorzitter Jack Jansen: ”De behoefte was niet groot meer en er was ruim voldoende beddencapaciteit in de regio. Dat beeld is in de afgelopen weken niet meer veranderd. Daarom hebben we samen met GGD besloten om het centrum definitief te sluiten. Dat doe we in de wetenschap dat zowel het Thuiszorg Hotel als de Huisartsenpost vele patiënten in deze regio hebben kunnen opvangen in de eerste weken van deze coronacrisis”.
 
Door: Nationale Zorggids