Hulplijn geopend voor vrouwen in Groningen en Drenthe die onveilige thuissituatie hebben

Stichting Het Kopland is afgelopen dinsdag een telefonische hulplijn gestart vanuit de vrouwenopvang in Drenthe en Groningen. De hulplijn is bedoeld voor inwoners van de provincies die bang zijn dat hun thuissituatie uit de hand loopt. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De hulplijn is gestart omdat door het coronavirus mensen meer thuis zijn. Daardoor kunnen spanningen binnenshuis oplopen en wordt de kans op huiselijk geweld groter. Ook is huiselijk geweld nu minder zichtbaar.

Ondersteuning en opvang

Bellers worden te woord gestaan door professionele hulpverleners en ervaringsdeskundigen van de vrouwenopvang. Zij bieden een luisterend oor, informatie en advies. Indien nodig, kan er ook ondersteuning en opvang worden aangeboden.

De hulplijn (088 – 066 30 90) is dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 23.00 uur. De tijden dat de lijn niet bereikbaar is, worden mensen gewezen op de chatfunctie van Fier (https://www.fier.nl/chat) voor informatie en advies. In alle gevallen kunnen mensen met problemen via 0800 – 2000 terecht bij Veilig Thuis.

Door: Nationale Zorggids