Normal_foto_-_nationale_zorggids_-_allround_care

Denk je erover na om als ZZP ‘er in de zorg te gaan werken? Dan ben je vast veel aan het nadenken of dit een verstandige keuze zal zijn. Je ziet misschien collega’s steeds vaker de stap maken naar het ZZP bestaan. Of je eigen situatie verandert en hierdoor wordt het aantrekkelijker om als ZZP’ er te starten. Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet.

Bepaal je eigen werktijden

Je bepaalt je eigen werktijden. Dit kan ideaal zijn als je nog andere verplichtingen naast je baan hebt. Je kunt aangeven bij je werkgever hoeveel uren en welke uren je wilt maken en dan kunnen ze je op deze uren in plannen. Wil je een weekje niet werken? Dan kun je dat makkelijker regelen als ZZP’er.  

Bepaal je eigen uurtarief

Een ander voordeel is dat je je eigen uurtarief mag bepalen. Er zijn veel voorbeelden te vinden van het uurloon dat veelal wordt gevraagd, zo kun je het uurtarief ook voor jezelf bepalen zonder dat je erg afwijkt van het gemiddelde. Als je een te hoog bedrag vraagt loop je het risico dat ze voor iemand anders kiezen. Maar zit je te laag, dan wordt het lastiger om je kosten en maandlasten te dekken.

Je bewandelt je eigen carrière pad

Werk je met een gezin die je eigenlijk helemaal niet ligt? Of ben je ergens aan de slag gegaan maar voel je je eigenlijk helemaal niet thuis? Dan kun je er simpelweg mee stoppen. Dan wordt het tijd voor een leukere tijd ergens anders! Je bewandelt altijd wel je carrière pad, maar als ZZP’ er heb je toch meer vrijheid om te kiezen wat je echt zelf wilt. Helemaal als je op een gegeven moment een mooi netwerk hebt opgebouwd en weet dat je zo weer ergens anders aan de slag kunt. 

Mocht je zelf nog niet dat netwerk hebben, dan kun je ook bij Allround care aankloppen. Ze kunnen je verder helpen met opdrachten binnen de zorg. En wat vind je van de voordelen van ZZP’ er in de zorg? De leidraad van de voordelen is toch wel dat je echt een stuk meer vrijheid hebt!