Veel pollen in de lucht waardoor kans op hooikoortsklachten flink toeneemt

Deze week worden er veel hooikoortsklachten verwacht doordat er door de droogte en de wind uit het oosten veel pollen in de lucht hangen. Patiënten met hooikoorts kunnen daardoor aardig wat problemen verwachten, vooral in het binnenland. Buienradar waarschuwt dat het droge weer nog wel even aanhoudt, waardoor de pollen vrij spel hebben. Dit meldt RTL Nieuws.

Hoewel het onlangs nog geregend heeft, zit de lucht alweer vol met pollen. Dit is het stuifmeel van verschillende bomen en grassen dat door de lucht dwarrelt. Dit stuifmeel zorgt voor een allergische reactie dat leidt tot traanogen, hoesten en niezen. Deze klachten zijn normaal al erg vervelend, maar zijn tijdens de coronacrisis lastig. Men kan denken dat iemand verkouden is en mogelijk het coronavirus heeft, terwijl er alleen wordt geniesd door de pollen in de lucht.

Heb voldoende medicatie in huis

Het aantal pollen is langs de kust minder dan in het binnenland, maar in verband met social distancing wordt aangeraden niet allemaal naar de kust te komen. Mensen die last hebben van hooikoorts worden aangeraden om voldoende medicatie in huis te hebben om hun klachten te verminderen. Het kan bijvoorbeeld gaan om oogdruppels en pillen die de allergische reactie onderdrukken.

Voorlopig blijft het weer warm en droog. De problemen met pollen blijven daardoor nog wel enige tijd aanhouden. Pas als het goed regent en de pollen op de grond spoelen, worden de klachten veelal weer minder.

Door: Nationale Zorggids