Veiligheidswaarschuwing Old Amsterdam Kwekkeboom bitterballen

Snackfabrikant NewForrest haalt een deel van haar Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterballen terug nadat is geconstateerd dat in een aantal verpakkingen Kwekkeboom Oven & Airfryer Rundvlees bitterballen zijn verpakt in plaats van Kwekkeboom Oven & Airfryer Old Amsterdam bitterballen. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het betreft een specifieke batch met de code Mei 2021- 2105 met tijdsaanduiding vanaf 21:57 tot 23:05 achter de THT-code op de verpakking. De foutieve batch is alleen uitgeleverd aan Albert Heijn, Vomar, Dirk van den Broek en Dekamarkt. De bitterballen met rundvlees bevatten allergenen die als gevolg van de productverwisseling niet vermeld staan op de verpakking: ei, selderij en sulfiet.

De fabrikant heeft de betrokken verkooppunten geïnformeerd en verzocht om de verpakkingen uit de winkel te halen. Consumenten die de snacks hebben gekocht kunnen de verpakking terugbrengen naar de winkel en krijgen het aankoopbedrag retour.

Consumenten kunnen ook een mail sturen (inclusief foto van de streepjescode) naar info@newforrest.nl; ook dan ontvangt de consument het aankoopbedrag retour.

Door: Nationale Zorggids