afgebakend groen

In de Verenigde Staten zijn de groene ziekenhuizen al niet meer weg te denken, hier noemen ze dit healing gardens, oftewel ziekenhuistuinen. In de afgelopen jaren is de populariteit enorm gestegen doordat er steeds meer bewijs is gekomen dat het groen bijdraagt aan het genezingsproces. Ook in Nederland zien we de laatste jaren steeds iets meer aandacht komen voor deze ziekenhuistuinen. In deze blog vertellen we u meer over de ziekenhuistuinen en de afbakening hiervan!

Waarom groen van belang is in het ziekenhuis

Bent u benieuwd waarom groen van belang is in het ziekenhuis? Professor Roger S. Ulrich is een van de pioniers die in de jaren 90 de aandacht voor groen in ziekenhuizen heeft teruggebracht. Hij kwam via onderzoek tot de ontdekking dat groen zowel positieve sociale als psychologische veranderingen bij patiënten veroorzaakte. In een groene omgeving nemen stress en ongerustheid bijvoorbeeld af, daarnaast zijn de patiënten hier ook meer in balans. In zijn onderzoek vond deze professor de volgende winstpunten: 
 
groen vergemakkelijkt stressreductie, dat helpt om het lichaam sneller in balans te brengen;
het helpt om een patiënt zijn eigen helende capaciteiten aan te spreken;
het helpt om een patiënt een ongeneeslijke medische conditie te laten accepteren;
het biedt een omgeving waarin psychische therapie kan plaatsvinden;
het biedt het personeel een plek om even bij te komen van de stress van het werk;
het biedt een ontspannen plaats waar patiënten hun bezoek kunnen ontmoeten, even weg van de ziekenhuissfeer.
 

Hekwerk om uw ziekenhuistuin

Ziekenhuistuinen zorgen dus onder andere voor meer rust onder de patiënten. Een ander belangrijk aspect van de ziekenhuistuinen is ook de afbakening hiervan. Het plaatsen van hekwerk om de ziekenhuistuin brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst zorgt het hekwerk ervoor dat u ongewenste gasten buiten uw privéterrein houdt. Een schutting is bijvoorbeeld een duidelijke vorm waarmee u zowel de erfafscheiding duidelijk aangeeft en het zicht vanaf de straat of het ziekenhuis beperkt. Wij kunnen ons voorstellen dat privacy een erg grote rol speelt in een ziekenhuistuin. Door gebruik te maken van hekwerk kan er niet gemakkelijk naar binnen worden gekeken. Is een schutting te afdekkend? Dan is een hekwerk wellicht een betere keuze. Bij een hekwerk kunt u er namelijk wel doorheen kijken, maar wordt u alsnog afgezonderd van de straat of het ziekenhuis. Zo behoudt u de voordelen van een schutting, maar wordt het zicht vanuit de buitenwereld niet volledig belemmerd. 


Een ruim assortiment

Voor een uitgebreid assortiment met schuttingen en hekwerk kunt u terecht bij Hekwerkonline. Deze
webshop maakt het mogelijk om binnen een handomdraai een schutting of hekwerk te bestellen. De
schutting of hekwerk wordt vervolgens bij het gewenste afleveradres geleverd. Vervolgens hoeft deze alleen nog geplaatst te worden. Op deze manier heeft u het heft in eigen handen, van begin tot
einde. Alle nodige informatie staat op de website. Vragen over het juiste hekwerk voor een ziekenhuistuin? De klantenservice van Hekwerkonline staat graag voor u klaar.