Welkom! Wij willen graag dat onze website goed leesbaar is en optimaal werkt! Hiervoor gebruiken wij cookies. Door gebruik te maken van onze website geef je toestemming voor de aanwezigheid ervan.
NZG
Rookverbod geldt ook voor e-sigaretten per 1 juli 2020
-
Op alle plekken waar een rookverbod geldt – zoals cafés, restaurants, werkplekken en openbare gebouwen – mogen vanaf 1 juli 2020 ook geen e-sigaretten of tabaksverhittingsapparaten meer worden gebruikt. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft het rookverbod uitgebreid, omdat deze producten zelf gezondheidsschade veroorzaken en een opstapje kunnen zijn voor jongeren om gewone sigaretten te gaan roken. Dit meld Rijksoverheid.
Blokhuis: “Roken in een vol restaurant voelt inmiddels aan als iets van heel lang geleden. Om gezondheidsschade te voorkomen en het goede voorbeeld te geven aan jongeren werd het hoog tijd dat we het roken van e-sigaretten in onder andere de horeca ook naar de geschiedenisboeken verwijzen. Ook deze maatregel draagt bij aan stoppen met roken makkelijker maken en beginnen moeilijker.”
Uitstalverbod rookwaren ook op 1 juli van kracht
Uiterlijk 1 juli 2020 moeten alle sigaretten, shag, sigaren en e-sigaretten uit het zicht zijn bij supermarkten. Een groot aantal supermarkten heeft de afgelopen tijd de producten al afgeschermd. Voor andere winkels geldt dat zij vanaf 1 januari 2021 tabaks- en rookwaren niet meer mogen tonen.
Mini-docu over de e-sigaret
Presentator Edson da Graça onderzocht feiten en fabels over de e-sigaret in een mini-docu en sprak met een jongerenbrein-deskundige, een arts, jonge vapers en een vapeshop-medewerker. Bekijk de mini-docu van 6 minuten hier:
De mini-docu werd gemaakt met ondersteuning van vele maatschappelijke organisaties zoals Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (waar het Longfonds, het KWF en de Hartstichting in zitten), het Trimbos-instituut, het RIVM, Verslavingskunde Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose.
Als BBL-leerling, wat inhoudt dat ik één dag in de week naar school ga en minstens 4 op de werkvloer ben te vinden, moet je als midden vijftiger stevig in je schoenen staan. Er is veel huiswerk wat gedaan moet worden, veel opdrachten voor in de praktijk waarover weer verslagen moeten worden geschreven.
NZG
Interview
Heleen Lameijer is SEH-arts én ‘Instadokter’: ‘Ik wil iets terugdoen voor de maatschappij’
Wanneer is je bloeddruk te hoog? Wat is een normale hartslag? En wat gebeurt er als je 112 belt? Deze – en meer – vragen beantwoordt Heleen Lameijer op haar populaire Insta...
NZG
video
Inkoopplannen Zorg Coöperatie VGZ: Wat is echt belangrijk in zorginkoop in 2023?