Ziekenhuis Alrijne doet aangifte na coronabesmetting collega's

Het Alrijne Ziekenhuis heeft aangifte gedaan tegen een met corona besmet familielid van een patiënt, die medewerkers doelbewust heeft blootgesteld aan besmettingsgevaar door ter plekke persoonlijke beschermingsmiddelen af en uit te doen. Vier medewerkers van het ziekenhuis, met vestigingen in Alphen, Leiden en Leiderdorp, zijn inmiddels positief op corona getest.

De familie van de patiënt was het niet eens met de behandeling. "Het is begrijpelijk dat de emoties hoog kunnen oplopen als het gaat om de gezondheid van dierbaren, maar met deze actie is voor Alrijne een grens overschreden", aldus een verklaring van het ziekenhuis.

Opzettelijk blootgesteld aan corona, zorgmedewerkers besmet

"Voor Alrijne staat de veiligheid van haar medewerkers immers voorop. De verpleegkundigen van deze afdeling zijn uiteraard erg geschrokken. Buiten het ziek zijn, de angst over het verloop van de ziekte en de angst die speelt onder collega’s om deze ziekte ook te krijgen heeft deze situatie verstrekkende gevolgen voor de bedrijfsvoering van de betreffende afdeling."

Aangifte tegen boos familielid

Volgens het ziekenhuis zijn medewerkers opzettelijk blootgesteld aan besmettingsgevaar en daadwerkelijk coronapositief. "Niet is met zekerheid vast te stellen dat de besmetting bij deze blootstelling heeft plaatsgevonden, maar dat doet niets af aan wat er is gebeurd. Voor deze medewerkers is het een schokkende ervaring geweest. Daarom vindt Alrijne het belangrijk om aangifte van dit incident te doen. De medewerkers hebben steun en nazorg gekregen." Het ziekenhuis heeft niet bekend gemaakt in welke vestiging de medewerkers zijn besmet.

Door: ANP