Steunkousen mannen
Steunkousen voor mannen zijn ontworpen zodat je benen fit en vitaal aanvoelen, de hele dag door.
De bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor klachten zoals vochtophoping, spataderen en zware benen worden voorkomen. De graduele compressie in de steunkousen zorgt voor de stimulering van de bloedcirculatie.

Werking compressie in steunkousen

Steunkousen hebben graduele compressie; hierdoor wordt een bepaalde druk gegeven. De druk is het hoogst bij de enkels en van daaruit wordt de druk geleidelijk minder richting het bovenbeen. Dit zorgt ervoor dat de bloedcirculatie constant gestimuleerd wordt. Oók als je veel (stil) staat of lang zit. 

Waarom kiezen voor mannen steunkousen?

In veel gevallen bieden steunkousen uitkomst. Als je veel staat of zit, als je intensief sport of als je veel reist. Steunkousen voor mannen hebben een perfecte pasvorm en zorgen ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat klachten zoals vermoeide benen en het risico op verzuring en spataderen worden voorkomen.    
Naast dat de steunkousen voor mannen goed hun werk moeten doen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de steunkousen comfortabel zitten en ogen als moderne kousen. Deze steunkousen voor mannen zijn dan ook niet van ‘normale’ kousen te onderscheiden door de verschillende kleuren, mooie patronen en fijne stoffen!

Steunkousen tijdens het reizen

Steunkousen zijn ook heel fijn om te dragen tijdens het reizen. Deze verkleinen het risico op reizigerstrombose en gaan gezwollen & vermoeide benen tegen. Zo reis je comfortabel, zonder ongemak en voelen je benen licht aan na het reizen.

Steunkousen tegen Restless legs

Ook kunnen steunkousen voor mannen ervoor zorgen dat de symptomen van restless legs worden verminderd of zelfs verdwijnen. Klachten zoals kloppende, tintelende benen en een onaangenaam en onrustig gevoel worden verholpen. Dit komt ook weer door de compressie in de steunkousen die voor de stimulering van de bloedsomloop zorgen. 

Steunkousen tijdens het sporten

Draag je steunkousen met compressie tijdens het sporten, dan zorg je voor een constante toevoer van zuurstofrijk bloed naar je spieren en dit houdt je benen langer fit. Hierdoor kun je beter doortrainen, zonder dat er verzuring optreedt. Dat kan je prestaties een stuk verbeteren. Deze sport steunkousen gaan ook blaarvorming tegen en geven je benen extra stabiliteit!  
Steunkousen voor mannen die goed helpen én er uitzien als moderne kousen? Bij de webshop Olfit kun je terecht voor een mooi en breed assortiment aan steunkousen die je helpen je klachten te verminderen en je benen gezond te houden. Hier kun je ook terecht mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen lezen.