Normal_rss_entry-265700

Na een lichte toename in de afgelopen twee dagen is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen woensdag weer gedaald. Het totaal aantal opgenomen Covid-patiënten bedraagt nu 2.514. Dat zijn er 119 minder dan dinsdag, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1821 coronapatiënten, 124 minder dan een dag eerder. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is wel iets toegenomen, met 5 tot 693.

"Ondanks een stijging in het aantal nieuwe opnames voor de ic, verwachten we dat de dalende trend van de afgelopen week doorzet. Helaas zijn er onzekerheden die de trend kunnen beïnvloeden, zoals de Britse Covid-variant. Het is nog onduidelijk wat het effect daarvan is op het aantal Covid-besmettingen en de ic- en kliniekbezetting in Nederland", aldus het LCPS.

Maandag en dinsdag nam het aantal opgenomen Covid-patiënten licht toe, na een gestage daling vorige week. Begin vorige week lagen er nog bijna 2.900 patiënten met corona in de ziekenhuizen.

Vanwege de drukte zijn het afgelopen etmaal 14 patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere regio's, van wie 4 ic-patiënten. Momenteel liggen 7 mensen uit Nederland in Duitsland op een intensive care, evenveel als dinsdag.

Door: ANP