kaartje sturen ziekenhuis

Met alle maatregelen rondom corona is het ontzettend lastig om op bezoek te gaan bij iemand die in het ziekenhuis ligt. Door restricties in het aantal bezoekers zijn de visites enkel nog weggelegd voor de directe gezins- en familieleden. Het is dan ook niet gek dat de postkamers in de ziekenhuizen extra veel kaartjes en pakketjes met cadeaus ontvangen. Hoe zorg je er voor dat jouw kaartje snel bij de zieke terecht komt?

Hoe adresseren 

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw beterschapskaart zo snel mogelijk naast het juiste ziekenhuisbed komt te staan. De adressering is hierbij de bottleneck: het gaat nog wel eens mis. Maar als bij de postkamer de juiste adressering op jouw kaartje staat, wordt de kaart gelijk doorgezet naar de afdeling waar de patiënt ligt. De juiste adressering is als volgt:        
 
  • Naam van ziekenhuis
  • Naam patiënt
  • De afdeling en het kamernummer
  • Postbusnummer, postcode en plaatsnaam
Als je de kaarten verstuurt via een online webwinkel als Greetz, kun je bij de adressering kiezen voor ‘Ziekenhuis’ als bestemming. De juiste adresvelden verschijnen dan gelijk in beeld zodat je exact weet welke adresinformatie je in moet vullen. Het voordeel van het online versturen van een beterschapskaartje is verder dat er een uitgebreid assortiment is en je altijd wel een leuk kaartje kunt vinden. Je kunt zelfs een kaart personaliseren door de naam van de patiënt op de kaart te zetten of een compleet eigen kaart ontwerpen met bijvoorbeeld een mooie foto.  
 

Opletten bij het meesturen van een bloemetje of plantje

Wie naast een kaartje ook een bloemetje mee wil sturen, moet even goed opletten welke regels hiervoor gelden bij het ziekenhuis. Zo is het bij een groot deel van de ziekenhuizen niet toegestaan om een plantje te bezorgen (of mee te nemen). De schimmels en bacteriën in de potgrond kunnen mogelijk voor infecties zorgen bij patiënten met een lage weerstand.
 
De regels rondom bloemen zijn vaak wat minder streng, maar het kan wel zo zijn dat een bloemetje niet toegestaan is bepaalde afdelingen. Zo zul je nooit een bos bloemen tegenkomen op de intensive care. Wil je weten wat de regels zijn bij het ziekenhuis waar jij de attentie naartoe wilt sturen, kijk dan even op de betreffende ziekenhuiswebsite hoe het daar geregeld is.