tips voor de huid

We willen allemaal een jonge huid, rimpels zo lang mogelijk uitstellen en vervelende huidklachten verminderen of zelfs voorkomen. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed te verzorgen, en dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Het is erg vervelend als je last hebt van schilfertjes, schrale plekken en jeuk door een droge huid. In deze blog geven we je drie tips om je huid te verzorgen. 

1. Reinig je gezicht structureel

Het is belangrijk om je huid op structurele basis te reinigen. Met andere woorden: in de ochtend én in de avond. ‘s Ochtends heb je nog een frissere en schonere huid, waardoor de reinigingsmiddelen beter worden opgenomen. In de avond verwijder je de eventuele make-up en alle vuiligheid die gedurende de dag op je huid is gaan zitten. Het is verstandig om je even te verdiepen, zodat je de juiste verzorgingsproducten kiest. Er zijn namelijk tal van producten voor verschillende huidtypen en problemen. Als je geschikte producten gevonden hebt, is het verstandig om er een ochtend- en avondroutine van te maken. Zo begin en eindig jij de dag met een schone huid! 
 

2. Let op je voeding

Je weet wat ze zeggen: echte schoonheid komt van binnenuit. Je voedingsmiddelen hebben dan ook een groot aandeel in de staat van je huid. Het is belangrijk om genoeg fruit, groenten en antioxidanten binnen te krijgen, omdat dit een positief effect heeft op je huid. Je hoeft natuurlijk niet alleen maar gezond te eten, maar zorg ervoor dat je voedingspatroon in balans is. Let er hierbij vooral op dat er voldoende vitaminen, zoals vitamine A, C en E, aanwezig zijn in jouw voedingspatroon. Door in de ochtend een gezonde smoothie te maken, krijg jij al veel van deze voedingsmiddelen binnen. Lekker, gezond én goed voor je huid! 
 
Daarnaast is het ontzettend belangrijk om voldoende te drinken, zo’n twee liter water per dag. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten, de bloedsomloop gestimuleerd wordt en je huid een betere beschermingslaag opbouwt. 
 

3. Rust voldoende uit

Het is daarnaast aan te raden om voldoende te rusten en genoeg uren te slapen. Tijdens het slapen breekt je lichaam afvalstoffen af en repareert en vernieuwt het de huid. Het is ook geen toeval dat het woord ‘schoonheidsslaapje’ bestaat. Door te weinig te slapen, wordt je bloedsomloop minder, ga je er bleek uitzien en krijg je wallen. Die wallen worden ook nog eens versterkt door het wrijven in je ogen, iets wat veel mensen doen als ze moe zijn. Er wordt geadviseerd om minstens 8 uur per dag te slapen. Zorg er wel voor dat je niet te veel slaapt. Dat is namelijk ook niet goed voor je.
 
Daarnaast is stress niet bevorderlijk voor de toestand van je huid. Een tip die zeker niet vervelend is: ontspan wat meer! Ga bijvoorbeeld een dagje naar de wellness. Erg goed voor je huid en lekker ontspannend! 
 
Zo zijn er nog tal andere mogelijkheden en tips te vinden om jouw huid wat beter te verzorgen en schoon te houden. In deze blog hebben we je drie tips gegeven, maar er zijn nog andere plekken waar je alles over huidverzorging kunt lezen. Welke tips ga jij gebruiken?