Normal_ziekenhuis_ziekenhuisbed_patient

Nu het dalende aantal coronabesmettingen doorzet, nemen ziekenhuizen ook afscheid van bepaalde maatregelen. In diverse hospitalen verspreid over het land, mogen patiënten weer meer bezoekers ontvangen. Dit meldt Skipr. 

Zo mogen patiënten in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven per dag weer twee bezoekers ontvangen, net als patiënten op de verpleegafdelingen in het Amsterdamse OLVG.

Patiënten op de Groningse verpleegafdelingen van het Martini Ziekenhuis mogen zelfs weer vier patiënten per dag ontvangen, maar niet tegelijkertijd. Er is één bezoeker per keer toegestaan in een kamer. Wie daar op de intensive care ligt, mag weer twee keer twee bezoekers per dag zien. In Almere in het Flevoziekenhuis en in Nij Smellinghe in Drachten gelden op verpleegafdelingen en de intensive care dezelfde regeling van twee keer twee bezoekers per dag.

Patiënten van poliklinieken in het Alrijne in Leiderdorp of Groene Hart in Gouda, mogen weer vergezeld worden door een begeleider. Dit geldt ook in het ziekenhuis Bernhoven.

Door: Nationale Zorggids