Normal_rss_entry-289612

Het bericht dat circuleert op sociale media over misdaadverslaggever Peter R. de Vries van iemand die zich voordoet als een medewerker van het ziekenhuis OLVG, is naar alle waarschijnlijkheid nep. In dat bericht staat dat De Vries zou zijn overleden. "De gegevens die bij het bericht staan zijn niet te herleiden naar een medewerker van OLVG", aldus het ziekenhuis. "Wij betreuren de ontstane onrust en leven erg mee met Peter R. de Vries."

Het Amsterdamse ziekenhuis liet eerder weten een gerucht op sociale media te onderzoeken. "Er circuleren geruchten op sociale media dat een medewerker van het OLVG informatie over de heer De Vries zou hebben gedeeld. Het is niet duidelijk of deze berichtgeving echt is", meldde het ziekenhuis eerder.

Het bericht werd verspreid door iemand die beweerde dat hij bij het OLVG werkt. Een woordvoerster liet weten dat de naam die bij het bericht stond onbekend is bij het ziekenhuis en dat er waarschijnlijk een trol aan de gang is geweest.

Bewaakt

In welk ziekenhuis De Vries ligt, wilde de woordvoerster van het OLVG niet zeggen. "Daar mogen wij natuurlijk nooit iets over zeggen, maar volgens mij is het nu wel duidelijk in de media waar hij wel ligt."

Volgens Het Parool wordt De Vries behandeld in het VU medisch centrum aan de Boelelaan in Amsterdam. De ingang van de spoedeisende hulp van dit ziekenhuis werd bewaakt door meerdere zwaarbewapende agenten. Een woordvoerder van het VUmc kon eerder niet bevestigen dat De Vries daar is opgenomen, vanwege privacyredenen. Ook kon de woordvoerder niets zeggen over de reden van de extra agenten bij het ziekenhuis.

Peter R. de Vries werd dinsdagavond neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Het is onduidelijk hoe het nu met hem is. Burgemeester Halsema zei dinsdagavond dat hij vecht voor zijn leven.

Door: ANP