Normal_rss_entry-307015

Missie 538, de liefdadigheidsactie van Radio 538, krijgt volgende maand een tweede editie. De radiozender gaat van 17 tot 24 december zoveel mogelijk geld ophalen voor twaalf verschillende goede doelen, werd woensdag bekendgemaakt.

Voor elk goed doel gaan de dj's van 538 verschillende missies volbrengen. "Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft", legt ochtendjock Frank Dane uit. "De goede doelen zijn compleet verschillend en daarmee zetten we ons zo breed mogelijk in", vult collega Sander Lantinga aan. "Van zorg tot duurzaamheid en van dierenhulp tot armoede. We zijn klaar voor de strijd!"

Luisteraars kunnen meehelpen door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. De goede doelen waarvoor wordt gestreden zijn DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers.

Serious Request 3FM

Vorig jaar zette Radio 538 zich in voor de voedselbank. Aan het einde van de actieweek was er een bedrag van ruim 1,1 miljoen euro verzameld, goed voor ruim 223.000 voedselpakketten.

Anders dan vorig jaar loopt Missie 538 nu gelijktijdig met Serious Request, de bekende liefdadigheidsactie van NPO 3FM.

Door: ANP