STZ-innovatiegids 2021 gepresenteerd

Vandaag wordt de STZ-innovatiegids 2021 gepresenteerd. In deze gids is een overzicht te vinden van 92 innovaties van (zorg)professionals uit 27 topklinische opleidingsziekenhuizen van de STZ. De COVID-drukte van afgelopen anderhalf jaar weerhield deze STZ (zorg)professionals er niet van te innoveren. Daarnaast vonden ze de tijd om hun innovatie in te dienen voor de STZ-innovatiechallenge én toestemming te geven voor publicatie van de publiekssamenvatting van hun innovatie in de STZ-innovatiegids. Dat meldt STZ.

De STZ-innovatiegids sluit goed aan bij de ambitie van de STZ-ziekenhuizen. Om de zorg duurzaam beschikbaar en betaalbaar te houden, is een transformatie in de zorg noodzakelijk. De 27 STZ-huizen hebben samen afgesproken om de komende jaren innovaties die leiden tot zorgtransformatie te implementeren en op te schalen. Eén van de manieren is om alle goede ideeën die binnen de STZ-ziekenhuizen leven, te delen in deze jaarlijkse STZ-innovatiegids.

Lustrumeditie

Tijdens de lustrumeditie van de STZ-innovatiechallenge 2021 kregen 12 innovatoren al de kans hun innovatie voor een groot publiek te pitchen. Maar de kracht van de innovatiechallenge reikt verder dan alleen de avonden zelf: ook de innovaties die geen podium kregen, deelt STZ graag breed in deze STZ-innovatiegids.

Door: Nationale Zorggids