Hans Romijn treedt in april 2022 toe tot raad van toezicht UMCG

Hans Romijn treedt per 1 april 2022 toe tot de raad van toezicht van het UMCG. Hij is door de minister van OCW benoemd als nieuw lid van de raad van toezicht van het UMCG voor een periode van vier jaar. Dat meldt het UMCG.

Hans Romijn is internist en werkt sinds 1985 in verschillende umc’s (het LUMC, AMC en VUmc). Van 2016 tot en met 31 december 2021 was Hans Romijn voorzitter van de raad van bestuur van het Amsterdam UMC en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

“Met zijn ruime kennis en ervaring op het gebied van het primaire proces van een umc (patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs-opleiden), door zijn erkende reputatie in het academisch-medische veld én met zijn bestuurlijke ervaring zal hij van grote waarde zijn voor de raad van toezicht van het UMCG”, zegt Andrée van Es, voorzitter van de raad van toezicht van het UMCG. “Wij kijken er naar uit om met hem samen te werken.”

Bob Löwenberg

Hans Romijn vervangt  Bob Löwenberg in de raad van toezicht, wiens tweede termijn afliep. Naast voorzitter Andrée van Es en Hans Romijn bestaat de raad van toezicht van het UMCG uit Jan Bos (vicevoorzitter),  Harry Brouwer en Margrethe Jonkman.

Door: Nationale Zorggids