'Ik wilde mensen helpen met Shambala'

Giel Beelen respecteert de uitspraak van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over het kruidenmengsel Shambala, dat de dj voorheen aanbood op zijn website. Maar het was nooit zijn bedoeling om mensen kwaad te doen, vertelt Beelen in zijn podcast Off The Record.

De NVWA besloot eerder deze week dat het middel schadelijk is. "Ik heb het op de markt gebracht omdat het mij heeft geholpen, en ik had de intentie om andere mensen te helpen", aldus Beelen. Verder maakt de dj er nog een grap over tegen zijn gast Henkjan Smits. "Ik had heel graag Shambala willen schenken, maar het is gewoon champagne geworden - waar je overigens ook hele gekke dingen van kan krijgen als je het te veel neemt."

NVWA

Beelen maakt verder in zijn podcast geen woorden vuil over de kwestie. Het middel bevat volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ingrediënten die een risico voor de gezondheid kunnen zijn. Gebruikers kunnen last krijgen van onder meer hallucinaties en verlamming, zo meldt de autoriteit na onderzoek.

Door: ANP