Rabobank investeert in startup Ancora Health

Rabobank investeert 3 miljoen euro in de digital health startup Ancora Health en richt zijn pijlen hiermee (verder) op preventieve gezondheid. Met deze investering bedraagt het totale startkapitaal dat Ancora ophaalt 9 miljoen euro. Dat meldt de Rabobank.

Ancora Health stelt zich als doel om meer gezonde jaren toe te voegen aan de maatschappij en heeft hiertoe een benadering ontwikkeld die afwijkt van reguliere gezondheidsprogramma’s. Het belangrijkste verschil is dat de focus niet alleen op klinische parameters, maar ook op gedrag en leefstijlondersteuning ligt. Het programma van Ancora Health combineert in haar aanpak een persoonlijke coaching met een digitale ondersteuning.

Martijn Starre (startup & scale-up banker healthcare Rabobank): “Met de aanpak van Ancora Health kunnen programma’s worden aangeboden aan de alsmaar groeiende groep mensen met chronische ziekten (lichamelijk en geestelijk). De programma’s kunnen zowel preventief werken, maar ook mensen met een chronische aandoening helpen om zo fit en vitaal mogelijk te blijven of worden en daardoor erger te voorkomen.”

Dit sluit aan bij het streven van de Nederlandse overheid naar meer gezonde levensjaren voor iedere burger, waardoor ook minder zorgkosten gemaakt worden. “De snelle ontwikkeling, de beproefde methodiek en de groeipotentie van Ancora Health geven vertrouwen om de volgende stap te faciliteren”, aldus Starre.

Zorg toekomstbestendig maken

Michel van Schaik (directeur gezondheidszorg Rabobank): “Als mensen de kennis en vaardigheden hebben om hun eigen gezondheid te onderhouden, hoeven zij minder vaak een beroep te doen op professionele zorg. Die staat nu al onder druk, maar dat zal de komende tijd alleen maar erger worden. Ancora Health maakt gebruik van moderne technologie om op een efficiënte wijze zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het is een schaalbaar verdienmodel en daardoor niet afhankelijk van (tijdelijke) subsidies. Het bedrijf past bij onze visie dat innovatie en ondernemerschap nodig zijn om ons zorgsysteem toekomstbestendig te maken. Gelukkig zien we steeds meer startups en scale-ups met die ambitie. Die willen wij actief ondersteunen met onze kennis, netwerken en financieringsoplossingen.”

Door: Nationale Zorggids