Lichte toename aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur iets gestegen. Zondag liggen er in totaal 1860 mensen met een coronabesmetting in een ziekenhuis, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 56 meer dan op zaterdag.

Op de intensive cares liggen zondag 137 coronapatiënten, 2 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen worden 1723 patiënten met corona behandeld, tegenover 1665 een dag eerder. Op de ic's werden 18 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 179.

Volgens het LCPS lijken de instroom en bezetting in de ziekenhuizen af te vlakken. De verwachting is dat het aantal patiënten op de ic's ook de komende dagen stabiel blijft. Hetzelfde geldt voor de verpleegafdelingen, hoewel daar ook rekening wordt gehouden met een lichte stijging.

Toevallig positief

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen mensen die vanwege hun coronabesmetting in het ziekenhuis moeten worden opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen en ook corona blijken te hebben. Voor de druk op de ziekenhuiszorg maakt het volgens het LCPS niet uit of mensen vanwege of alleen mét corona liggen. Patiënten met corona moeten allemaal in isolatie worden verpleegd en dat kost veel extra tijd.

Door: ANP